Då var dagen kommen till Diplomboxnings SM 2018 i Höllviken.

Dessvärre blev coach Fredrik sjuk och vi fick nästan ställa in resan som kidsen hade sett framemot – att tävla på årets största tävling SVENSKA MÄSTERSKAPET i Diplomboxning. Istället för ansvarig tränare fick headcoach Nelson packa ner sin febriga familj och åka med den tappra boxartruppen ner till Skåne.

Det blev ett tufft SM på papper men ett positivt prestationsresultat i verkligheten.

Lördag 10 Mars, kvart- och semifinaler

”Jag är stolt över boxarnas insatser”
– Headcoach Nelson

Det var sammanfattningen av lördagens resultat. Boxarnas väg till DSM har varit turbulent och erfarenhetsrik. Här visade dem krigarhjärta mot väldigt bra motstånd.

Först ut var Lorik som mötte Pooya Khodadi, Angered BC. Det var en väldigt jämn match där det kunde slutat vilket som. Däremot ansåg vi att Lorik var snäppet mer aktiv och dagens enda vinst visade det även med 3-0 (30-28).

Andra kvarten var Filip (mot Ermin Berisa, Angered BC) och gjorde sin bästa match någonsin. Det var på papper ett tufft motstånd och Filip steppade därmed upp sin boxning. Hans bästa rond och kämpainsats gjorde han sig välförtjänt i sista ronden. Där han var den mest aktiva, flöt varierat och avslutade med ”flying colors” och det blev en lärdomsförlust med 3-0 (31-27).

I semin för Lorik (mot Denis Nikandrov, Haninge BK) visste vi ingenting om motståndet. Lorik anpassade sin boxning allteftersom men hade dessvärre inte orken att följa upp som önskat. Trots en förkylning som tog hårt på krafterna blev det en förlust med höga poäng 3-0 (33-31).

HAIS sista boxare och SM-hopp stod nu hos Liv Hökerud som skulle boxas final i söndagens matcher. Då tog även coach Fredrik över stafettpinnen som sekond, då febern hade tagit ut sig rejält hos headcoachens familj.

Söndag 11 Mars, Final

Från distans fick headcoachen se sin adept tappert göra en av sina bästa matcher i sin diplomkarriär.

”Liv Hökerud gick in i matchen med bestämda steg och styrde med klara träffar. Sipel från Nässjö är en mycket duktig boxare och sist de möttes var det inget snack om saken över Sipels vinst.

Den här gången visade Liv att hon lärt sig sin läxa och lät inte Sipel dominera som hon gjorde sist. Liv har tränat hårt inför den här matchen och det gjorde mig så glad och oerhört stolt över den boxning som Liv visade idag.

Tyvärr räckte inte det men nu lämnar vi diplomtiden bakom oss och kör på i samma anda som Liv visade idag.

Nästa delmål är Ungdoms SM i december för Liv Hökerud från HAIS.” – Headcoach Nelson
Och där säger vi farväl till Diplom SM 2018 med ett välförtjänt SILVER och BRONS till Liv Hökerud och Lorik Kasumi.

Tack BK Fox och Höllvikens BK för att fint arrangemang med bra stream och grymma bilder tagna av Julio Guzman!

Se deras matcher via länkarna nedan

Lördag Ring B: Lorik 3:12, Filip 3:34, Lorik 6:38 
Söndag Ring A: Liv 1:18

Matchfoton