Det var en liten skara på 12 matcher som tävlade under helgens Atomserie deltävling 2 och det märktes tydligt att Diplom SM i Höllviken börjar närma sig!

Det hettade till rejält i vissa matcher och vår käre ringdomare Niclas Ekeroth gjorde sig välförtjänt sitt förbundsdomarstatus (som han blev godkänd som under U/JSM i december 2017).

Det är alltid en balansgång att hitta kontrollen som boxare, sekond och domare när diplomboxning handlar om att visa tekniska färdigheter utan att slå hårt mot sin motståndare. Du ska som boxare kunna visa ”din klass” genom att bibehålla lugn, anpassa din boxning efter motståndet och ändå kunna visa att du är bättre. Det innebär verkligen inte att man måste vara passiv i sin boxning, snarare tvärtom att hitta luckor och visa öga för när man ska slå och var man ska slå, öva på balans och fotarbete och visa gard på många andra sätt än dubbel.

En boxare som visade på bra sådan boxning med kontroll, skicklighet och framförallt god respekt mot sin motståndare var Zinoviy Dragan, Angered BC – som därmed var förtjänt Atompriset för dagens tävling.

Våra andra pristagare för dagen blev även Nicoline Bøgeskov, Jyllinge BT – BÄSTA TJEJ och Ermin Berisa, Angered BC – BÄSTA KILLE

Tack som alltid för klubbar som kommer och gästar hos oss denna gång: Angered BC, Hisingens BK, Jyllinge BT (DK), Ljungby BK och Kristianstads BK.

Lycka till på Diplom SM 10 mars, så hoppas vi ändå på att vi ses den 24 mars när vi kör deltävling 3.

Se resultat och matcherna.

Med vänliga hälsningar, 
Norah